понеделник, 23 март 2009 г.

10-те най-големи тъпотии по време на криза!

1. Орязваме обучението на служители, а ако до сега не сме имали програма за квалификация и развитие на колегите – значи всичко е наред! – Дори и кризата днес да отмине, утре пак със сигурност ще фалирате или най-малко никога развиете.
2. Забраняваме да се споменават словосъчетания с думите НОВО/НОВИ/НОВ и Информационни технологии! – Хм, Така и така нищо не върви, по-добре да изостанете тотално за да може после в условията на икономически подем да наваксвате с години.
3. Анализите са нещото което трябва да ни покаже колко губим понастоящем! – За да може, по-аргументирано да плюем по правителство, държава и други виновни за това, че не сте си правили сметка колко и как сте печелили преди.
4. Реклама – това беше тогава когато хората купуваха – сега по-добре нищо да не рекламираме, защото хората не купуват! – Това е добре казано – оставяме го без коментар!
5. Вдигаме цените за да наваксаме загубите! - Тук коментара е много саркастичен: „Асоциацията на хотелиерите в БГ, очаква тотален срив на за туризма в БГ. Последните проучвания показват, че цената на легло в 5* хотел в Кувейт е толкова колкото във 3* във Велинград. Затова асоциацията взе конкретно решение на организирана кръгла маса „Да изчакаме да фалира и Кувейт, та да видят те на нас дали ни е хубаво!””
6. За да накараме служителите повече и по-добре да работят е добре да пуснем слуха, че ще има уволнения, а за останалите намаления на заплатите! - Мда те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя – изобщо добре си съжителстваме?
7. Всичко носещо разходи в офиса трябва да се махне, продаде, изхвърли, заключи… Да де, но без принтер накъде?
8. Изхвърлете телефоните – идва VоIP! - Я, колко е хубаво да имаш топла вода!
9. Кафето в офиса вече ще се купува от служителите, за минералната вода ще събираме отделно пари! – Е сега вече наистина ще забогатеете като компания.

Ето го и върха на айсберга:

10. Добре е сега да си траем и изчакаме, пък по-нататък ще видим! – Най-доброто, което до сега сме чували след т.9 Определено нямаме коментар или ако имате той ще е: За кое ще си траем, какво ще изчакаме, кое ще видим?

www.nabaco-bg.com

1 коментар: